02-Depån AB
Loggo
Hem Tjänster Kalender Länkar Kontakt Svenska English

Om 02-Depån och Lennart
Lennart är en man med en stor passion för bilar och framförallt BMW -02:or. Dessa bilar fanns med under hans uppväxt och idag äger han flera olika -02:or inklusive tävlingsbilar som han byggt själv.

Karriären tog sin början i Lund där han studerade till fordonsmekaniker som ung, därefter hamnade han på NCC maskin i Kågeröd, där han arbetade med underhåll och renovering av byggmaskiner. Idag lever Lennart på att renovera och bygga om de fantastiska -02:orna samt göra underhåll av bland annat byggmaskiner till mindre byggföretag i trakten.
Lennart

Garaget BMW Club Schweden bildades 1985 och 1992 kom specialklubben för -02:or där Lennart träffade likasinnade och hans intresse för dessa bilar fördjupades. Parallellt grundades BMW Sport Club och man började hyra tävlingsbanor där man körde med standardbilar till 1994-95 då en egen tävlingsserie startades. Lennart har varit med och tävlat på Ring Knutstorp och andra banor sedan 1994, då bygget av hans första oranga tävlingsbil var klart.

2005 byggde Lennart en bil för historisk racing och har sedan 2006 tävlat i svenska historiska racingserien, RHK. 2006 flyttade 02-Depån AB till nya lokaler på Industrigatan i Kågeröd, där förbättrar och utvecklar Lennart detaljer till tävlingsbilarna för att få bättre prestanda.

© 2015 02-Depån AB